Rammeverksted
   

        
- Vi kan tilby alle typer innramming!

Med eget rammeverksted kan vi utføre alle typer innramming. Vi har mye kunnskap og erfaring i behandling av kunst. Du kan derfor trygt levere dine bilder til oss. Vi vet hva som er riktig, slik at bildet blir bevart forskriftsmessig. Kun syrefrie materialer benyttes, og vi har også alle produkter for deg som ønsker kun det beste.

Når du velger oss til å ramme inn bilder, veileder vi deg i vårt store utvalg av prøver på rammelist. Vi har alle prisklasser av trelist fra de rimelige og til de eksklusive. Hvordan bildet skal rammes inn beror på om det skal være beskyttende glass, passepartout eller eventuelt bare avstand til glasset eller ikke. Vi lytter hele tiden til deg og hva du ønsker. Prisen på en ramme på 40 x 50 cm kan variere fra 200 kroner og helt opp til 2.500 kroner eller enda mer. Vi veileder deg slik at det blir slik du ønsker det og gir deg alltid pris på forhånd.

Det finnes forskjellige hovedtyper av innramming:

Maleriinnramming: Dersom maleriet er ferdig oppspent på blindramme tilpasser vi rammelisten til denne og monterer dette forskriftsmessig med oppheng. Dersom maleriet ikke er oppspent på blindramme, lager vi blindramme og spenner det opp.

Grafikkinnramming: Det fettbaserte fargen i et grafisk blad vil ikke tåle berøring med glass over lengre tid, og det er svært viktig å montere passepartout mellom glasset og bildet. På denne måten blir det luft mellom glasset og bildet. Det er også svært viktig at det rammes inn på en slik måte at bildet ligger lufttett i rammen, også på baksiden. Hvis ikke vil støv og fuktighet fort trenge inn og skade bildet. Syrefrie materialer er svært viktig da syreholdige materialer etter rask tid vil "krype" og danne brune flekker og ødelegge bildet.

Fotoinnramming: Et fotografi tåler bedre å ligge inntil glass enn et grafisk blad. Likevel er det en stor fordel å bruke passepartout fordi det beskyttes bedre mot kondens. Når det gjelder fotografier som er skrevet ut på fotoprinter må man huske på at disse overhodet ikke tåler fuktighet fordi fargen løses opp umiddelbart og vil smitte av mot glasset. Her MÅ det benyttes passepartout!

Plakatinnramming: En vanlig offsettrykket plakat vil som regel tåle å ligge direkte mot glasset. Man kan velge passepartout for å oppnå et penere bilde og for optimal bevaring. Man må her også vurdere verdien av plakaten og hva man ønsker.

Broderiinnramming: Et broderi må spennes opp før innramming og dette gjøres på forskjellige måter avhengig av størrelse og stofftype. Det kan brukes blindrammer, skumplater eller klebeplater. Det er viktig at det rammes inn på en slik måte at det er mulig å demontere innrammingen slik at broderiet senere kan taes ut og renses. Ved å bruke glass foran bildet vil broderiet beskyttes mot nedstøving. Det er imidlertid viktig at glasset ikke ligger direkte mot trådene da disse ellers flates ut. Dette løses ved å legge inn passepartout eller, dersom man ikke ønsker en kant mellom rammen og bildet, med avstandslist. Denne legges i falsen i listen og vil ikke synes, men trekker bildet 3-5mm bakover fra glasset. Når glass benyttes er det igjen viktig at hele innrammingen også blir tett fra baksiden slik at støv ikke trenger inn noe sted.

Kasseinnramming: For bilder med svært ujevn flate (f.eks. noen kobberstikk) eller dersom man ønsker en stor dybde i innrammingen kan såkalte kasserammer benyttes. Avstanden fra bildet til glasset er her nærmest valgfri og muliggjør også innramming av objekter. På denne måten kan man faktisk ramme inn et par sko eller russeluen din!

Det finnes mange kreative løsninger for innramming. Vår filosofi er at bildet står i fokus, og at rammen må passe til bildet.

Vi gir deg idéer og muligheter!

https://www.youtube.com/watch?v=CJnTxO4BjDo