Passepartout


En passe-partout er en ramme av tykk kartong, som skiller bildet fra feltet omkring. De finnes i en rekke farger, noen med dekorativt mønster og strukturerte overflater.
Passe-partouten bør ikke være for smal, ellers taper den sin virkning, og den skal som hovedregel alltid være bredere enn selve rammen. Mange ganger har ganske små bilder brede passe-partouter og blir på den måten svært betydningsfulle.

Hvorfor passepartout?

En passe-partout har to oppgaver:
For det første fungerer den som en buffer mellom bildet og glasset, og lar luften sirkulere. Hvis papiret kommer i kontakt med glasset, kan det bygge seg opp kondens med påfølgende fuktflekker og mugg på bildeflaten.

Passe-partoutens andre oppgave er å danne en estetisk avslutning rundt bildet. Den gir et rom mellom bildet og den harde rammen. Vinduet er skråskåret for å unngå skarpe skygger, og slik at blikket ledes inn i bildet.

Vårt brede fargeutvalg av kartong gjør arbeidet med å finne den passe-partouten som passer nettopp ditt bilde enklere, og det gir deg som kunde flere valgmuligheter.

Det er nesten ingen begrensning på hvor mange lag passe-partout man kan ha, men en dobbel passe-partout er nok det mest brukte etter en enkel. En dobbel passe-partout har en ”trappetrinnseffekt” som fremhever bildet. Både den indre og ytre kan være i samme farge eller i kontrast.

3 lag passepartout
Innramming av litografi etc.
Farget passepartout